onsdag 24 december 2008

GOD JUL

till er alla !!!!

söndag 21 december 2008

Spår

Idag har jag och Maria varit i Gabelljung och spårat med våra hundar. Challe o Izac har inte spårat på länge så det blev inga långa spår. Izac gick först ett kort rakt spår sen fick han gå ett lite längre med en vinkel, han skötte sig bra. Lite slag i spåret men med tanke på att det va länge sen han spårade så e jag nöjd.
Tänkte lägga ett apellspår till Challe men när jag väll började gå ut de så bestämde jag mig för att lägga lite fler vinklar så han fick tänka till lite, det blev 4 vinklar. Precis som jag misstänkte hade han väldigt bråttom och slarvade i vinklarna, bara en vinkel som han tog riktigt bra. Men jag är mycket nöjd med mina grabbar. Får ta tag i detta med spårningen med dom, dom tycker det är himla skoj även denna årstiden ;) (jag oxå för den delen).
Malm - tack för en härlig dag i skogen, och god mat i kväll!

lördag 13 december 2008

GRATTIS...

till Catrin och Busligans Härja som idag har tävlat i lydnadsklass II med 169p och klassvinst som resultat.
Så numera är korrekt namn: Korad LPII Busligans Härja!
Stort grattis från oss i Trelleborg. Hoppas den duktiga hunden vill börja löpa oxå;)

Härja (bild lånad från Busligans hemsida)

Gott med ben!



torsdag 11 december 2008

Hund 2008

Då har man varit på Stora Stockholm för första gången !

Jag och Alex packade Berra o körde tidigt fredag morgon. När vi ändå skulle till stockholm så hade vi bestämt oss för en tur till Ullared för att handla julklappar. Ullared ligger väll på vägen, eller inte, men men vi skulle ända ta den dagen till att köra upp så vi kunde lika bra få handlat alla julklappar. Jösses vad mycket folk, men inga köer!!! När vi körde vidare va bilen full och plånboken tom:)
Sen körde vi till Petronella i Västerås, hon va snäll nog att låna ut sin husbil över natten, tusen tack. Givetvis stannade vi till i köping så jag kunde äta kebabtallrik på Maistro. Ibland undrar jag om det inte va ett STORT misstag att flytta hem till Trelle igen :(

På lördagen va det sen dags för Izac och Ewe att vissa upp sina kroppar. Whippar och greyhound gick i samma ring vilket alltid är skoj. Izac vá först ut, och uppförde sig inte alls bra:( Sprang som på som en tok och ville inte stå, första gången som jag vá riktigt arg när jag kom ut ur ringen. Vilket tyvärr gick ut lite över Alex, sorry än en gång!! När jag lugnat ner mig vilket går ganska snabbt så insåg jag att lille Izac behöver nog lite mer träning hemma om har ska ställa upp och visa upp sig ordentligt. Och jag har ju faktiskt köpt ett trimbord för att träna på så jag kanske ska ta och göra de oxå;) Resultatet blev en slät etta och fråga mig inte vad det stod i kritiken för att den vá på finska!!!! (men översättning ska komma på posten om någon vecka)
Natten mellan lördagen och söndagen spenderades hos Helené i Söderköping, alltid lika trevligt Tusen tack! Tur att vi har så trevliga hundkompisar som vi kan bo hos när vi drar i väg på våra äventyr:)
På söndagen körde vi hem och än en gång hade Alex´s sambo Joakim maten klar när vi anlände till Eslöv, mycket gott och uppskattat.
En tuff men som vanligt mycket trevlig hundhelg.

STORT grattis till Christina (busligans) som blev BIR med hennes unghundstik!!!! Ingen dålig utställingsdebut:) Synd bara att vi inte vá där samma dag.

Denna veckan har jag varit på lönekurs och julbord både tisdag och onsdag. Trevligt men nu är jag helt slut. Dags att nanna kudden!
Idag när jag vá hemma på lunchen för att gå ut med hundarna så vá jag lite stressad vilket resulterade i att jag låste oss ute. Så idag har hundarna varit med på jobb halva dagen, dom fick ha täcket från sängen i vårt vilrum att ligga på. Dom va jätteduktiga, världens bästa grabbar!

Ha de bäst!

tisdag 2 december 2008

regn, regn och mer regn

Idag har det varit mörkt och regnat precis hela dagen. Hundarna vill knappt gå utanför dörren. Nu blir det en lugn kväll i soffan med en påse chips o coca cola.

Ha de bäst